חיסון נגד שפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/09/2020 | 23:38 | מאת: רונן

שלום אני בן 26, ברקע קרוהן ודלקת מפרקים. 1.האם לדעתך כדאי לי להתחסן נגד שפעת השנה למרות העובדה שבכל יציאה מהבית אני עם מסיכה, שומר על מרחק מאנשים ומן הסתם לא נמצא באזורי התקהלות? 2.בחורף הקרוב, קיימת אפשרות להידבק בקורונה וגם להידבק בשפעת? אם כן- זה מצב מסוכן גם לבן אדם צעיר? והאם זה כבר קרה איפשהו בעולם? תודה

שלום רונן, 1. אכן, כבר תוארה תחלואה כפולה עם שפעת ו- Covid19, ונראה ששילוב זה גורם לתמותה גבוה יותר לעומת תחלואה רק באחת המחלות. 2. כל אדם שרוצה לצמצם את סיכויו לחלות בשפעת ו/או לפתח את סיבוכיה; אין לו הורית-נגד לקבל אותו; ומכיר את מגבלות החיסון ואת הסיכונים הקשורים בקבלתו- מוזמן להתחסן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות