אובדן תקווה לחיסון לקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/09/2020 | 13:32 | מאת: אשר

שלום לרופא https://www.inn.co.il/news/451722 כאשר כיום כבר לא רק שרואים אנשים שחלו פעמיים אלא בהפרש כל כך קצר , חודשיים... איך אמורה להיות לנו תקווה שיימצא חיסון יעיל למחלה ושלא הגענו לסוף העולם?

שלום אשר, 1. מספר החולים שחלו פעמיים ב'קורונה' בתשעת החודשים האחרונים הוא מזערי. 2. אם בדיעבד יתברר שיהיה צורך להתחסן מדי שנה כנגד 'קורונ'ה- זה עדיין לא סוף העולם. מאות מיליוני אנשים עושים זאת מדי שנה כנגד שפעת. הרבה בריאות אפי

25/09/2020 | 20:01 | מאת: אשר

לשפעת מתחסנים פעם בשנה .. וגם זה וירוס של חורף... לעומת זאת בארץ אלא שחלו פעמיים בקורונה חלו בהפרש של חודשיים... אז מה כל חודש נתחסן? חוץ מזה למיטב הבנתי על סמך הזנים שמגיעים לחצי הכדור הדרומי של שפעת יודעים להתאים את החיסון לחצי הכדור הצפוני. איך יתאימו את החיסון לקורונה שהוא וירוס שקיים כל הזמן? האם אתה לא מתחיל להיות מודאג שלא ימצא חיסון יעיל לאור כל הדיווחים על המוטציות?

שלום אשר, 1. ההחלטה של ה- WHO לקביעת הזנים שיכללו בחיסון השפעת המיועד לכדור הצפוני מתקבלת כבר בחודש בפברואר, עוד לפני תחילת עונת השפעת בחצי הכדור הדרומי. 2. אני בטוח שימצא חיסון בטוח ויעיל (למשך יותר זמן מחודש) כנגד נגיף הקורונה החדש. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות