מנת הדבקה בנגיף הקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/09/2020 | 12:43 | מאת: אלברט

שלום דוקטור האם ניתן לומר שבסבירות טובה אדם שנדבק או מדביק בזמן ולמרות שעטה מסכה, אם ידביק ידביק במנת הדבקה נמוכה יותר אם יידבק אז יידבק במנת הדבקה נמוכה יותר וכתוצאה מכך הנשא החדש יפתח מחלה פחות חמורה בסבירות טובה? והאם הדבקה כתוצאה ממגע במשטח נחשבת מנת הדבקה נמוכה?

שלום אלברט, 1. סביר שאדם שעוטה מסכת פה אף כהלכה ובכל זאת נדבק בקורונה- נדבק בכמות קטנה יותר של נגיפים מאשר אדם ללא מסכה שהיה נקלע לסיטואציה דומה. 2. לפיכך, יש סיכוי גבוה יותר שמחלתו תהיה קלה יותר (לעומת אדם עם אותם גורמי סיכון שנדבק בכמות גדולה של נגיפים). 3. סביר שאדם שעוטה מסכת פה אף כהלכה ובכל זאת הפיץ נגיפי 'קורונה' לסביבתו- הפיץ כמות קטנה יותר של נגיפים מאשר אדם חולה ללא מסכה שהיה נקלע לסיטואציה דומה. 4. לפיכך, יש סיכוי גבוה יותר שמחלתו של מי שנדבק ממנו תהיה קלה יותר (לעומת אדם עם אותם גורמי סיכון שנדבק מאדם שהפיץ כמות גדולה של נגיפים). 5. סביר שבהדבקה שנגרמה עקב מגע של יד במשטח (וממנה הועברו הנגיפים לאף או לפה)- מדובר בכמות קטנה יחסית של נגיפים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות