סוג הדם וסיכון להדבקות בקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/09/2020 | 23:52 | מאת: רונית

קראתי שעשו מחקרים שהוכיחו שאנשים בעלי סוג דם O מוגנים מהידבקות בקורונה מה ידוע לך בעניין האם זה נכון?

16/09/2020 | 00:54 | מאת: CORONA NEWS

לא ממש מוגנים. https://edition.cnn.com/2020/07/16/health/blood-types-coronavirus-wellness-scn/index.html

והנה קישור גם לכתבה בעברית בנושא- https://doctorsonly.co.il/2020/06/196600/

16/09/2020 | 07:57 | מאת: רונית

תודה אבל לא הצלחתי להיכנס לכתבות שציינת אם אפשר לכתוב לי בקצרה מה מדובר בכתבה מודה לך מאוד

מחקר שהוגדר כ"ראשוני מאוד" והועלה השבוע לאתר MedRxiv שבחסות אוניברסיטת ייל וכתב העת הרפואי BMJ, בהיותו נועד לדיווחים בתחום הבריאות והרפואה על מחקרים בטרם עברו ביקורת-עמיתים ובטרם פורסמו בכתבי עת מקצועיים, טוען שאנשים עם סוג הדם O כנראה נמצאים בסיכון מופחת להידבק בנגיף הקורונה ולהגיע לאשפוז בבית חולים. בדיווח נמסר כי נתונים ראשוניים ממחקר שבו השתתפו יותר מ-750 אלף איש הראה שאצל בעלי סוג הדם O יש סיכוי נמוך בשיעור של 18%-9% לקבל תוצאה חיובית בבדיקת קורונה.

16/09/2020 | 14:47 | מאת: א

ישנם גם מחקרים שלא מצאו הפחתה בתחלואה בקורונה בבעלי סוג דם O.

16/09/2020 | 16:44 | מאת: מיצי פיצי

כן ממש יש לכם דם כחול.. כמה שטויות מפיצים ברשת.. מה הקשר בין ההדבקה לסוג הדם? כלום

16/09/2020 | 16:45 | מאת: מיצי פיצי

זה עדיין לא שולל שהם לא נדבקים ולא מפיצים. את המחלה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות