חומרי חיטוי למשטחים שנגע בהם חולה הנגוע במרסה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/09/2020 | 21:09 | מאת: אשר

אודה לך על מתן הסבר קצר על אפשרות הדבקה של אדם נשא סטפילוקוק זהוב (מרסה) אחרים , האם נגיעות שלו על משטחים כמו כיסא ,שולחן, מיטה, שיש יכול להדביק אחרים והאם חיטוי באקונומיקה מחסל את החיידק או צריך חומר חיטוי אחר

שלום אשר, 1. על גבי העור של כ ל אחד מאתנו מצויים מיליארדי חיידקי 'סטאפילוקוקוס' זהוב. אצל רובנו הם 'מססה' (MSSA) ואצל מיעוט האנשים הם 'מרסה' (MRSA). 2. חיידקים אלו יכולים לעבור מאדם לאדם ישירות (דרך לחיצת יד, למשל) או בעקיפין (דרך חפצים, כגון ידיות של דלתות). 3. אקונומיקה יכולה להשמיד חיידקים אלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות