חום והזעות לילה מסיבה לא ברורה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/09/2020 | 08:34 | מאת: יעל

שלום רב, בעלי סובל מזה כ-10 ימים מחום לא גבוה שנע בין 37.5-38, עייפות, כאבי שרירים והכי משמעותי- הזעות לילה ברמה שהסדין רטוב לגמרי. בנוסף גם עיניו מעט אדומות. עשה בדיקת קורונה כשזה התחיל ויצאה שלילית. ניתן לו טיפול אנטיביוטי דוקסילין עקב חשד לעכברת או ריקציה (אחרי שהיה בחורשת טל). המצב שלו לא משתפר ולא מחמיר. אחרי 4 מנות אנטיביוטיקה לא חל שינוי. הבדיקות דם תקינות למעט נויטרופילים נמוכים ותאי דם לבנים נמוכים גם כן. צילום חזה תקין. נשללו מחלת נשיקה וCMV. כנראה יחזור מחר על בדיקת קורונה. אשמח להמלצתך/דעתך לגבי המשך אבחנה. תודה רבה.

שלום יעל, 1. אין זה חריג שלאחר יומיים טיפול ב'דוקסיציקלין' עדיין לא נצפה שיפור משמעותי במצבו של חולה שסובל מזיהום שנגרם ע"י חיידק שאמור להיות רגיש לאנטיביוטיקה זו. 2. הרעיון לבדיקה חוזרת ל'קורונה' נראה הגיוני (אחרי הכל, אנחנו בישראל של חודש ספטמבר 2020...), כמו גם המתנה לתוצאות הבדיקות הסרולוגיות ל'ריקציה' ול'לפטוספירה', והמשך טיפול ומעקב רפואי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות