הצד הנכון של מסכה 3 שכבות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/09/2020 | 16:34 | מאת: אוהד

שלום ד"ר עד כה היה לי פשוט מאוד שכל המסכות הכירורגיות 3 שכבות שהגיעו אלי במשלוח היו בצבעי כחול לבן וידוע שהצד הכחול כלפי חוץ לצערי במשלוח האחרון הגיעו מסכות שונות, אשר לבנות משני הצדדים (בספק צד אחד תכלת בהיר אבל קשה לקבוע חד משמעית). אם אני מסתכל על המסכה שיש בה חלק כחול, הרי שבצד הכחול בולט יותר כלפי חוץ התופסן של האף (וזה נראה לי הגיוני כי זה הצד שבו היד מתאימה אותו אל האף), ואם אני ממקם מולה את המסכה החדשה שכמעט לבנה משני הצדדים, בצורה דומה ככה שהתופסן של האף יבלוט כלפי חוץ - הרי שגם כיוון הקפלים במסכה הוא זהה והתמונה נראית זהה. מלבד - החוטים שקושרים המסכה לאוזניים שבמסכה הכחולה נמצאים בחלקה הפנימי, ובמסכה החדשה יוצא שהם על חלקה החיצוני. יחד עם זאת, מקריאה באינטרנט הבנתי שהחלק לקבוע מה הצד החיצוני ומה הפנימי הוא שהחיצוני אמור להיות מחוספס יותר והפנימי החלק הרך. לא ראיתי התייחסות לצורך תופסן האף, או לכיוון הקפלים במסכה, ואף ראיתי התייחסות שאין להתייחס לצד שבו קשור החוט. לצערי במסכה החדשה שקיבלתי איני מצליח להגיע למסקנה איזה צד הוא ה"רך" יותר. אני מתלבט כבר מספר שעות מה הצד הנכון לעטות עליו את המסכה החדשה. צירפתי תמונות של שתי המסכות אחת ליד השניה (הימנית היא הישנה והשמאלית החדשה) בתמונה הראשונה מוצג לכאורה הצד שנראה לי שצריך להיות כלפי חוץ, ובתמונה השנייה הן הפוכות בהתאמה לצד שלכאורה צריך להיות כלפי פנים). חשוב לי בפרט נושא פליטת החלקיקים ממני החוצה שכן אני עוטה את המסכה כדי לשמור על אבא שלי שבסיכון. האם תוכל לייעץ לי כיצד להחליט מה הצד הנכון של המסכה? האם כיוון הקפלים וההתאמה שלו למסכה הכחולה אכן זה שמנצח? בליטת תופסן האף? או שאם לא מצליח להבדיל איזה שכבה רכה ואיזה המחוספסת אז לזרוק את כל עשרות המסכות לפח?

שלום אוהד, אני חושש שאין ביכולתי לפתוח תמונות המצורפות לשאלות, ואין ביכולתי גם להחליט במקומך מה הוא הצד הפנימי ומה הוא הצד החיצוני של המסכה שרכשת. הרבה בריאות אפי

09/09/2020 | 17:31 | מאת: אוהד

האם תוכל לומר מה הנזק, מבחינת ההגנה על הסביבה כלפי, בשל לבישת המסכה בכיוון ההפוך? קראתי שיש הבדלים בהגנה עלי מבחינת יכולת סינון חלקיקים מהסביבה אלי, אבל האם יש הבדלים בכיוון ההפוך ממני החוצה?

שלום אוהד, כיוון שהמסכה אותה רכשת לא מוכרת לי, אני חושש שלא אוכל להשיב גם על שאלתך זו. נסה להראות את המסכה לרוקח במקום בו נמכרות מסכות דומות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות