שתי שאלות בעניינים שונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/09/2020 | 13:00 | מאת: שאלה

1. אם הייתי במגע ממושך עם אדם שהיה חולה בשלבקת חוגרת (כשבוע לאחר שהתחילה לו המחלה). האם אני יכול להדבק ממנו? חליתי בילדותי באבעבועות רוח. האם יש סיכוי שאדבק ממנו? 2. בבדיקת דם שעשיתי עלו כדוריות הדם הלבנות ל8.5. זה בטווח התקין אך תמיד יש לי בין 6 ל7. האם זה מדאיג? האם זה יכול לעלות בעקבות סטרס?

09/09/2020 | 15:10 | מאת: לא אפי

היי אינני רופא ובטח ד"ר אפי ישיב אבל לגבי 2: מניסיון אישי בלבד, לי תמיד היה בין 9 ל 11 גם כשהייתי בריא. לאחרונה יש לי גם 6.5.. כשהיה לי ערכים גבוהים יותר אמרו לי שזה בגלל שאני שמן. אחרי שירדתי במשקל הערך ירד... נראה לי שאם גם עשו לך מדדי דלקת CRP והערך תקין ושאר הספירה תקינה אז אני אישית לא הייתי נלחץ. אבל כמובן נראה מה יפסוק הרופא.

שלום שאלה, 1. אם חלית בעברך באבעבועות רוח אין זה סביר שתחלה שוב במחלה זו. 2. את שאלתך בנוגע למספר הכדוריות האדומות בדמך מומלץ לך להפנות לפורום של רופא/ה המטולוג/ית. הרבה בריאות אפי

10/09/2020 | 14:50 | מאת: רונית

לא ברור לי התשובה שענית מספר 1 שאם חלה בעבר באבעבועות רוח לא ניתן לחלות שוב במחלה זו אבל השטלה היתה אם ניתן להידבק בשלבקת חוגרת לא באבעבועות והבנתי ששלבקת חוגרת יכול לחלות בה מי שבעברו היה חלה באבעבןעות והנגיף נישאר רדום ולפעמים מתעורר אבל כשלבקת חוגרת האם זה נכון??

שלום רונית, 1. כדי לחלות בשלבקת חוגרת צריך קודם כל לחלות באבעבועות רוח. 2. מי שנחשף לחולה שלבקת חוגרת - ולא חלה בעברו באבעבועות רוח - איננו נדבקת ממנו בשלבקת חוגרת אלא באבעבועות רוח. 3. לפיכך אין זה סביר שתדבקי בשלבקת חוגרת מהחולה שעמו באת במגע. 4. יחד עם זאת, כיוון שחלית בעבר באבעבועות רוח את יכולה לפתח, בכל שלב של חייך, שלבקת חוגרת מהנגיף "שלך". הרבה בריאות אפי

10/09/2020 | 20:38 | מאת: רונית

אז לפי התשובה הזאת אם אדם שלא חלה באבעבועות ועשה חיסון לאבעבועות לא יכול לפתח שלבקת חוגרת כי כביכול החיסון לאבעבועות מונע מלחלות באבעבועןת ועל כן אין זכרון של אבעבועות כדי לפתח שלבקת חוגרת?

שלום רונית, החיסון כנגד אבעבועות רוח מכיל נגיף חי מוחלש, ולכן גם המתחסנים בחיסון זה יכולים לפתח בעתיד שלבקת חוגרת (שנגרמת ע"י הנגיף החי מוחלש; וזאת בניגוד לנגיף הטבעי שגורם לשלבקת חוגרת באלו שחלו באבעבועות רוח). הרבה בריאות אפי

10/09/2020 | 22:36 | מאת: רונית

תודה על התשובה אם כך למרות החיסון שעשיתי לאבעבועות היית ממליץ לי להתחסן גם נגד שלבקת חוגרת ? כי לפני כמה שנים חליתי בשלבקת חוגרת וסבלתי מאוד

שלום רונית, משרד הבריאות ממליץ לאנשים שגילם 60 או יותר להתחסן כנגד שלבקת חוגרת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות