תחלואה בקורונה ובדיקה לקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/09/2020 | 12:38 | מאת: ארז

שכנתי בת ה 65 התחילה לפתח סימפטומים של המחלה (חום, שיעול ועייפות קשה) לפני שבועיים. לאחר כמה ימים נבדקה לקורונה ויצאה חיובית. מאז תחילת הסימפטומים היא בבידוד בביתה ועכשיו מצבה השתפר פרט לעייפות קלה. בקופת חולים ובמשרד הבריאות אמרו שהיא לא צריכה להיבדק שוב לקורונה בבדיקת מטוש. האם בטוח שהיא כבר לא מדביקה ואפשר להיפגש איתה? האם בטוח שהנגיף כבר נעלם מגופה?

שלום ארז, אינני בטוח ששכנתך איננה מדביקה בנגיף. הרבה בריאות אפי

08/09/2020 | 16:08 | מאת: ארז

אם כך האם זה לא חוסר אחריות לשחרר אותה עכשיו מבידוד ללא בדיקת PCR לקורונה?

שלום ארז, ההחלטה על אורך הבידוד היא סטאטיסטית (" ר ו ב בחולים מפסיקים להיות מדבקים לאחר 14 יום מתחילת המחלה"), ולא מתייחסת לחולה ספציפי כזה או אחר. הרבה בריאות אפי

08/09/2020 | 18:07 | מאת: ארז

האם יש מידע על אחוז החולים שהחלימו מקורונה ועדיין ממשיכים להיות נשאים של נגיף חי גם 14-21 יום מתחילת המחלה? אם לדוגמא יש 5% כאלו אז בישראל מסתובבים עכשיו כמה אלפים של נשאים עם פוטנציאל להדבקה.

שלום ארז, אני חושש שאין ביכולתי לכמת את האחוז הזה בצורה מספקת (אם כי מדי פעם מתפרסמים בתקשורת מספרים שונים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות