כוויה מטוסטר אובן...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/09/2020 | 08:38 | מאת: נופר

שלום נכוותי ביד מטוסטר אובן כוויה של שלוש סנטים יש לי נפיחות,אודם ושלפוחית קטנה אני לא רוצה ללכת למרפאה במצב של הקורונה היום בשביל לעשות זריקת טטנוס האם זה קריתי ואני צריכה לעשות טטנוס או פשוט לחכות כמה ימים שזה יחלים?

שלום נופר, מתי קיבלת את זריקת הטטנוס האחרונה? הרבה בריאות אפי

08/09/2020 | 10:45 | מאת: נופר

לפני יותר מ-10 שנים

שלום נופר, מומלץ לך לקבל זריקת דחף כנגד 'טטנוס' בהקדם (גם בימים אלו של 'קורונה'). הרבה בריאות אפי

08/09/2020 | 11:56 | מאת: ב

איך חיידק הטטנוס מגיע לטוסטר אובן והאם החיידק או הטוקסין שלו שורדים את החום של האובן?

שלום ב, ה נ ב ג י ם של חיידק ה'טטנוס' עמידים לטמפרטורות גבוהות (במקרים מסוימים אפילו מעל 100 מעלות). הרבה בריאות אפי

08/09/2020 | 17:12 | מאת: ב

איך חיידק הטטנוס או נבגים שלו מגיעים לטוסטר אובן? האם כל פציעה מדממת מחפץ או רהיט בבית יכולה לגרום לזיהום בטטנוס ולפיכך חיסון תקף לטטנוס?

שלום ב, 1. אין לי מושג האם על ה'טוסטר אובן' שלך (או של נופר) יש נבגים של 'טטנוס', ואם כן- כיצד הם הגיעו לשם. 2. אכן, בכל פציעה חודרנית של העור מומלץ חיסון תקף כנגד 'טטנוס'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות