הידבקות באיידס באמצעות מזרק נגוע.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/09/2020 | 23:48 | מאת: אפריים

שלום דוקטור אפי. אתמול עשיתי זריקת וולטרן בעכוז מכיוון שהיה לי כאבי גב חזקים ואני חושש שאולי המזרק לא היית סטרילית ונגועה בנגיף האיידס(יש לי איידספוביה) כי זה היה בחדר האחות וראיתי שם פדים עם דם...האם כל דקירה במחט נגועה יכולה להדביק או רק אם זה מוזרק ישירות לוריד למחזור הדם? הזריקה לא הוזרקה לוריד אלא לשריר.

שלום אפריים, כל דקירה עמוקה במחט רפואית הנגועה בנגיפי 'איידס' יכולה לגרום להדבקה, אך הסיכוי לכך נחשב כ- 0.3% בלבד. הרבה בריאות אפי

08/09/2020 | 18:10 | מאת: אפריים

0.3% סיכוי לקבל דקירה ממחט נגועה או 0.3% להידבק כתוצאה מדקירה ממחט נגועה?

כ- 0.3% סיכוי להידבק במהלך דקירה אחת של מחט הנגועה בנגיף.

מנהל פורום מחלות זיהומיות