הקדמת בדיקת נוגדנים לבדיקת קורונה לחו"ל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/09/2020 | 18:48 | מאת: אלון

עוד שבוע רוצה לטוס, צריך בכל מקרה בדיקת קורונה לפני. יש לי 2 שאלות. כדאי לעדות בדיקת סרולוגיה לנוגדנים כבר עכשיו, כי הבנתי שאם זה חיובי חייבים לעשות בדיקת קורונה, שאותה אעשה בכל מקרה, כדי ןוודא שהוירוס אינו פעיל ואז זה חולה פעיל. האם בבדיקה סרולוגית משיגים 2 מטרות לדעת אם אני כבר חליתי, וגם אם יש נוגדנים אז סביר שאני כבר מחוסן כי כבר חליתי. והאם אכן הנוגדנים משחררים את האדם מחשש להדבקות חוזרת למרות שיש מחלוקת על כך. זה בעיני בעל יתרון גם עקרונית לדעת וגם לפני נסיעה לחול. תודה

שלום אלון, אני לא מוצא טעם - מבחינה בירוקרטית - בביצוע בדיקה סרולוגית ל'קורונה' לפני נסיעה לחו"ל. מבחינה רפואית, סביר שאדם שנדבק לאחרונה בנגיף ויש לו נוגדנים בכמות מספקת לא ידבק בו שוב בקרוב, ואם כן- אזי הוא יפתח מחלה קלה יותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות