החיסון המיוחל לנגיף קורונה החדש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/08/2020 | 14:22 | מאת: דודי

שלום דוקטור למה בעצם עדיין לא אושר במערב אף חיסון לנגיף? האם אתה סבור שמי שעוסקים בנושא משקיעים מספיק מאמצים ומבינים עד כמה החיסון הזה קריטי בשביל האזרחים בעולם? למה לא מזדרזים?

שלום דודי, 1. תהליך פיתוחו של חיסון בטוח ויעיל דורש זמן רב, בדרך כלל מספר שנים. 2. מספר גדול מאד של חברות עסוקות בפיתוח חיסון נגד נגיף ה'קורנה' החדש, וסביר שכמה מהחיסונים האלו יאושרו (בהליך מקוצר) לשימוש כבר בקרוב (בתוך מספר חודשים). הרבה בריאות אפי

31/08/2020 | 19:05 | מאת: בני

נניח שחיסון אחד או יותר יאושר לשימוש בבני אדם עוד כמה חודשים. האם אתה סומך על חיסון חדש ( מבחינת יעילות ובטיחות) נגד פתוגן חדש שאושר לשימוש תוך כשנה מזמן תחילת תהליך הפיתוח של החיסון? בנוסף, מספר חיסונים שרצים עכשיו בניסויים קליניים מבוססים על טכנולוגיות חדשות (נגיפים מהונדסים, הזרקת rna של הנגיף ועוד) שלא שימשו עד היום בחיסונים הניתנים לבני אדם.

שלום בני, אשמח להתייחס לכל חיסון עתידי בנפרד כשהוא יאושר ויהיו עליו יותר פרטים. הרבה בריאות אפי

01/09/2020 | 01:07 | מאת: דודי

דוקטור אתה כל הזמן כותב "חיסון בטוח ויעיל". אני מנסה להבין את המשמעות של חיסון בטוח. האם יש מקרה בהיסטוריה (מקרה מוכח ולא קונספירציה של מתנגדי חיסונים) שמישהו נפטר או חלה ברמה קשה כתוצאה מנטילת חיסון בין אם בניסוי קליני או לא?

שלום דודי, כן. הרבה בריאות אפי

02/09/2020 | 19:15 | מאת: דודי

תוכל לתת דוגמה?

תרכיב RotaShield של חברת Wyeth

03/09/2020 | 00:05 | מאת: עוד חיסון שגרם לנזקים

http://midaat.org.il/2016/03/14/anthrax-israel-vaccine/

אכן

מנהל פורום מחלות זיהומיות