אהאם אי השלמת החיסונים במועד גורם לנזק מהחיסון עצמו?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/08/2020 | 13:59 | מאת: אחת

שלום רב בני קיבל חלק מהחיסונים: מחומשת 3 מנות. פברר מנה. היפטטיטס בי 2 מנות. רוטה מנה. ועצרנו החיסונים מסיבות רבות בין היתר תגובה חריפה של אפטיה.. פעם תגובה חריפה של אי שקט ממושך היום הוא בן 5. קראתי באתר שניידר שאי השלמת החיסון במועד גורמת לכך ש"בו חלק מהפתוגנים שבחיסון עלולים לתקוף הילדים". כמה זה נכון? האם אני מסכנת את הבן שלי בכך שהחיסון החלקי שקיבל עלול לגרום לו נזק?? האם ניתן להשלים לו בבטחה את יתר המנות? האם זה נחוץ? או שמנה אחת מגינה מספיק? מה המטרה של מנה שנייה ושלישית? ואיפה ניתן להשיג מידע אמין על אודות החיסונים? תודה רבה

שלום אחת, אינני מכיר טענה ש"אי השלמת החיסון במועד גורמת לכך שחלק מהפתוגנים שבחיסון עלולים לתקוף את הילדים", ואשמח לראות את המקור לטענה זו. הרבה בריאות אפי

31/08/2020 | 19:58 | מאת: אחת

ערב טוב תודה לך.. אני מצרפת קישור https://www.schneider.org.il/?CategoryID=856&ArticleID=3763

שלום אחת, להלן הציטוט המלא המתייחס ל"חיסון המחומש" (דיפתריה (D), טטנוס (T), שעלת (aP), המופילוס אינפלואנזה Hib) b) ושיתוק ילדים (IPV)- זה ש א י ן בו בכלל פתוגנים חיים): "אני ממליץ בכל פה על חיסון המחומשת על פי שגרת החיסונים הנהוגה במדינתנו" אומר ד"ר אפי בילבסקי, "אין לטעמי מקום לפיצול של חיסון זה 'לבודדים', שהרי דבר זה פוגם ביעילות החיסון. פיצול גורם לדחיית החיסונים דווקא בתקופת הזמן של הגיל הצעיר, בו חלק מהפתוגנים שבחיסון עלולים לתקוף הילדים. בנוסף, כך מייצרים דקירות נוספות ומיותרות לילד המתחסן". אני מניח שכוונתו של הרופא הייתה שחלק מהפתוגנים ש כ נ ג ד ם יוצר החיסון הזה עשויים לגרום לתחלואה אם המועד שבו הוא ניתן נדחה מסיבה כזאת או אחרת. כאמור לעיל, בחיסון הזה א י ן בכלל חיידקים/נגיפים חיים. הרבה בריאות אפי

31/08/2020 | 21:51 | מאת: אחת

תודה רבה לך על התשובה היסודית. אני מאוד מקווה שאכן זו הכוונה. על כן, האם ניתן להשלים את החיסונים בכל עת? האם צריך תוכנית מיוחדת להשלמת החיסונים؟ האם יש טעם להשלים? מה המטרה של יותר ממנה אחת של חיסון מכל סוג? תודה רבה

שלום אחת, לכל חיסון יש פרוטוקול המבוסס על מחקרים מדעיים. ניתן להשלים את החיסונים בכל עת (בהתאם לפרוטוקול הזה) ובהחלט יש טעם לעשות זאת - למי שרוצה להיות מחוסן - היות וזריקת חיסון אחת (כשצריך 2), או שתיים (כצריך 3) וכד' לא מספיקה/ות לצורך כך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות