החלמה מנגיף הקורונה החדש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/08/2020 | 19:36 | מאת: יותם

שלום ד"ר האם אישית אתה מכיר מישהו שחלה בנגיף הקורונה והחלים לחלוטין? יש המון דיבורים לכאורה על כאלה שלא מפתחים תסמינים וכו וכו וכו, אבל עד עכשיו בכל הכתבות מדברים על זה שלא מצליחים למצוא חולים שבאמת החלימו ולא נשארו עם תסמינים מאוחרים כמו עייפות וכדומה, גם בקרב צעירים בריאים. עושה רושם כי זהו הנגיף הקטלני ביותר שהאנושות ידעה. מה עושים?

שלום יותם, 1. לפי מיטב ידיעתי, רוב האנשים שנדבקו בנגיף ה'קורונה' החדש החלימו לחלוטין. 2. לא כל תסמין שמפתח אדם שהחלים מ'קורונה' קשור סיבתית לתחלואה בנגיף זה. 3. מנסיוני כרופא ומומחה למחלות זיהומיות בארץ, בארצות הברית ולאחרונה גם באוגנדה- יש ה ר ב ה מאד נגיפים שהם קטלנים ה ר ב ה יותר מנגיף ה'קורונה' החדש. הרבה בריאות אפי

30/08/2020 | 22:00 | מאת: צבי

אילו נגיפים שנפוצים היום בעולם הרבה יותר קטלנים מנגיף הקורונה החדש? איזה נגיף גרם למותם של 848 אלף איש בחצי השנה האחרונה (התמותה מקורונה)?

שלום צבי, נהוג למדוד "קטלניות" (Fatality rate) במספרים יחסיים (מספר מתים מול מספר חולים) ולא במספרים מוחלטים (מספר מתים). הקטלניות של נגיף ה'קורונה' החדש מוערכת בכ- 2%. לגבי הקטלניות של נגיפים אחרים במהלך 50 השנה האחרונות- ראה https://www.statista.com/statistics/1095129/worldwide-fatality-rate-of-major-virus-outbreaks-in-the-last-50-years/ הרבה בריאות אפי

31/08/2020 | 12:07 | מאת: א

הקטלניות המוחלטת היא לא פחות חשובה (ואולי יותר) מהקטלניות היחסית. כך לדוגמא הקטלניות היחסית של נגיף ה SARS 2002, שהוא קרוב משפחה של נגיף הקורונה החדש, היא כ10% (כ 800 מתים מ כ 8,000 חולים) כלומר פי 5 יותר מזו של הקורונה (2%). אבל הקטלניות המוחלטת (עד כה) של נגיף הקורונה החדש היא פי 1,000 יותר (כ 850 אלף מתים) מזו של ה SARS.

31/08/2020 | 13:06 | מאת: מלי

אז איך ניתן להסביר את התופעה ההזויה של אלפי בני אדם הטוענים שהקורונה היא בכלל המצאה של גורמים אינטרסנטיים? פעם זה ביל גייטס, פעם פוליטיקה, וכו' וכו'?

גם מבחינת ה"קטלניות המוחלטת" נגיף ה'קורונה' החדש עוד רחוק מאד מהתואר "הנגיף הקטלני ביותר שהאנושות ידעה"

31/08/2020 | 14:28 | מאת: א

אכן הקורונה החדש הוא לא הנגיף הקטלני ביותר שהאנושות ידעה, אבל סביר שהוא הכי קטלני (קטלניות מוחלטת) בשנת 2020 ואולי גם בשנה/בשנים הבאה/הבאות.

מנהל פורום מחלות זיהומיות