שתי שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/08/2020 | 00:34 | מאת: רונן

שלום א.אם אני הולך למסעדה והמלצר חולה בשפעת, ומשתעל לי על האוכל, אפשר להידבק ככה בשפעת? ב. הבנתי שעכשיו הגיעו למסקנה שאפשר להידבק בקורונה באוויר רציתי לדעת מה זה אומר- האם זה אומר ששכן שיש לו קורונה נוסע במעלית ומשתעל בה הנגיף יהיה במעלית ואפשר יהיה להידבק בקורונה גם בלי מפגש עם האדם המדביק? תודה.

שלום רונן, 1. אם אתה הולך למסעדה והמלצר שמשרת אותך חולה שפעת- יש לך סיכוי מסוים להידבק ממנו. סביר שזה יקרה דרך האוויר ולא דרך המזון שהוא מגיש. 2. אכן, אם שכן שיש לו 'קורונה' נוסע במעלית ומשתעל בה, הנגיף יהיה במעלית ואפשר יהיה להידבק בו גם בלי מפגש ישיר עם האדם המדביק. הרבה בריאות אפי

29/08/2020 | 13:52 | מאת: רונן

תודה על התשובות לגביי הידבקות באוויר בקורונה- האם בכל מבנה סגור שבו ביקרו חולי קורונה הנגיף נשאר באוויר? זה נכון רק לגביי מעליות או שזה נכון גם למקום גדול וסגור? והאם כשנמצאים במקום סגור ומורידים את המסיכה רק לכמה שניות כדי לשתות, ובאוויר מרחפים נגיפי הקורונה, אפשר ככה להידבק או שצריך להיות בלי מסיכה רבע שעה כדי להידבק? תודה

רונן, 1. ככל שהחדר/חלל הוא יותר קטן ופחות מאוורר, כך סיכויי ההדבקה גדלים. מבחינה זו מעלית היא מקום מסוכן. 2. גם מספר שניות מספיקות להדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות