פתיחת גני הילדים ללא שום ריחוק חברתי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/08/2020 | 13:49 | מאת: נ

ד"ר שלום לאבי יש מטפל סיעודי שלו יש ילדה בגיל גן. אני משוכנע כי ישנם גם הורים רבים בקבוצת סיכון ישירה שלהם ילדים בגן. נודע לי כי ב1/9 מתכנן שר החינוך יואב גלנט לערוך ניסוי המוני בבני אדם ולאפשר פעילות גנים ללא ריחוק, ללא קפסולות, וללא מסכות תוך יישום חוק חינוך חובה. וזאת בשביל בקושי שבועיים פעילות עד חופשות החגים. 1) מה דעתך על הניסוי המסוכן הנ"ל? 2) לו היית במקומי האם היית עותר בעניין לבג"צ? מה ההבדל בין הניסוי הנ"ל לבין כל ניסוי רפואי אחר בתרופה או בחיסןן? תודה

שלום נ, לא מוכר לי ניסוי המוני מסוכן כלשהו בבני אדם שמתוכנן להתבצע בישראל ב- 1.9. הרבה בריאות אפי

23/08/2020 | 21:27 | מאת: נ

שלום דוקטור כעת בערוץ 13 בראיון עם תלמידים והורים כאשר שר החינוך נשאל על ידי ההורים למה לא ניתן לחכות עד החגים ופותחים את שנת הלימודים בכח מחיר הוא ענה: "אנחנו נותנים לכולם הורים תלמידים ומורים שבועיים שלושה *להתנסות* ולאחר שלושה שבועות נעשה הפקת לקחים". המילה "להתנסות" היא לשונו של השר לכן איני סבור שטעיתי בניסוח השאלה. עם זאת לגופו של עניין מה דעתך על כל שמשרד החינוך מתעקש לסכן הורים ואנשים בסיכון בשביל לפתוח את גני הילדים בכל מחיר בתקופה בה התחלואה פה מהגבוהות בעולם? תודה

23/08/2020 | 21:39 | מאת: אמא מודאגת

לדעתי זה ממש נורא. הבן שלי עולה לכיתה ב עם 35 ילדים בכיתה צפופה מאוד, מורה וסייעת סהכ 37 אנשים בחלל ממש קטן ללא שמירת מרחק או מסכות. אני כמו שנה שעברה לא מחזירה אותו. פשוט עוול גדול מאוד לאוכלוסיה בסיכון. פשוט לא סופרים אותם. בני הגדול נמצא כמו שצריך בקפסולה וככה עם שמירת מרחק ומסכה אני שולחת. חוצפה ושערוריה. אבל כולם שותקים וככה זה נראה.

שלום נ, אפשר לראות בכל יציאה מהבית כ"ניסוי", ובכל ביקור בסופרמרקט או נסיעה באוטובוס כ"ניסוי המוני". יחד עם זאת, לא מוכר לי ניסוי המוני מסוכן כלשהו בבני אדם שמתוכנן להתבצע בישראל ב- 1.9. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות