סיכויי הדבקה בנגיף הקורונה במרחב הציבורי מאנשים ומשטחים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/08/2020 | 12:34 | מאת: ענר

שלום ד"ר. לא יצאתי חצי שנה מהבית וזה קשה מאוד. רציתי לדעת כיצד אתה מעריך את סיכויי ההדבקה האמיתיים בנגיף הקורונה אם מסתובבים בחוץ עם מסכה N95 אבל כן נוגעים בחפצים שנגעו בהם אחרים. למשל- יושבים על ספסל ציבורי שישבו בו לפני אנשים אחרים וכדומה ומה לגבי מפגש עם חבר עם שמירת מרחק ומסכות כאמור? כמו כן מה צריך לעשות כאשר חוזרים הביתה כדי למנוע את ההדבקה? למשל האם מקלחת בה זורמים מים מהשיער אל האף יכולים לגרום להדבקה אם הנגיף היה צמוד לשיער בשל השהייה במרחב הציבורי? כמה עוד אפשר להמשיך ככה? תודה.

21/08/2020 | 14:22 | מאת: מניסיון

שלום, כואב לי עלייך שלא יצאת מהבית. ראשית אני מכירה כבר אנשים שנדבקו וראיתי איך המחלה והסימפטומים. זה ממש לא כמו בטלויזיה. לטלויזיה מסקרים את המקרים הקשים. נתחיל מזה שלהרבה אין שיעול או קשיי נשימה. גם החום לא מי יודע מה לאחותי אין חום. ומכירה כאלו שהיה חום 37.5 גג 38. חלק קצת הראש חלק עייפות.. ועכשיו לשאלותיך: ככל שתהיי במקום סגור לא מאוורר מזגן עם התקהלות נניח כמו באוטובוס בחורף תדבקי. גם בחוץ ככל שתצטופפי כמו בכניסה לתור לאיזה בר או הצגה תדבקי... הנגיף עובר בדרכי הנשימה. כשאנחנו מדברים יש רסס . עכשיו אם את הולכת ברחוב/ באוויר של ים וכו' אין שום סיכוי להדבקה. גם אם תכנסי לחנות כולבו לא תדבקי. מתי כן?- כשתשבי בבית קפה בלי מסכה שתדברי עם מישהו פנים מול פנים מעל 15 דקות לכן מסכה עושה עבודה ויותר חשוב מרחק כל פעם שאת חוזרת הביתה דבר ראשון לא נוגעת בכלום ורוחצת ידיים מים בסבון רגיל וזהו. מסכה להוריד מהגומיות ולא לגעת בה כל הזמן כי את מזהמת אותה בלי קשר. את גם פולטת לתוכה והיא נרטבת ולחות זה מצע לכל מיני חיידקים. אעיד על עצמי ואחרים- אלרגית לחורים בה כל פעם חוזרת עם כאב גרון ואז נהיה ליחה עד שאחרי כמה ימים עובר ואז שוב כששמה מסכה... לא צריך N95 גם לא בטוח שזה זה. סתם שילמתי כסף. הכי צריך להיזהר באוטובוס כי נושמים עלייך וגם מהעמודים. ולהימנע ממעליות כמה שאפשר. לא לגעת בפנים ולא לכסוס אצבעות.. שוב תמיד אפשר להיכנס למקום ציבורי לשטוף ידיים. תכלס אנשים יותר מידיי היסטרים. רציני

שלום ענר, הקפדה על שימוש נכון במסכת פה-אף (כמו ה- N95 שלך), על ריחוק חברתי ועל הגיינה (למשל רחיצת ידיים במים ובסבון לעתים תכופות ולאחר כל מגע עם חפץ שעשוי להיות מזוהם, או חיטוי בג'ל אלכוהול כשאין בסביבה מים זורמים) מורידה מאד את הסיכוי להידבק בנגיפי 'קורונה'. במקרה כזה סיכויי ההדבקה כשיושבים על ספסל ציבורי או נפגשים עם חבר (שגם הוא מקפיד על מילוי ההנחיות) נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי

21/08/2020 | 16:01 | מאת: לבעלת הניסיון

הזלזול שלך במחלת הקורונה, שמתבסס על 3-4 ממכריך שחוו סימפטומים קלים, הוא חסר בסיס. רק לדוגמא: התמותה השנתית הממוצעת משפעת עונתית בארה"ב היא כ 35,000. מקורונה מתו בארה"ב בחצי השנה האחרונה כ 180,000 (כולל הרבה צעירים וכ 100 ילדים). בנוסף, הרבה מחלימים סובלים במשך חודשים (ואולי שנים) מפגיעות קשות באיברים שונים בגוף. הקורונה היא ממש לא מחלה קלה והיא עוד צפויה להפתיע לרעה בעתיד.

21/08/2020 | 19:53 | מאת: ענר

שלום אפי מה לגבי מגן עיניים? האם לדעתך יש צורך? כמו כן התחלתי קורס טיס אזרחי במטוסים קלים וכעת הפסקתי . זה חסר לי נורא ואני רוצה להשלימו. מה דעתך על סיכוי ההדבקה בטיסה במטוס דו מושבי כאשר יושבים חניך ומדריך ושניהם עם מסכת N95? כמו כן מה לגבי סיכויי ההדבקה במקלחת בבית כאשר מים מחלקים שלא היו מכוסים במסכה כמו השיער זורמים על העיניים והאף?

שלום ענר, 1. כיסוי עיניים מקטין עוד יותר את סיכויי ההדבקה בנגיף, אך הבסיס להגנה האישית הוא שימוש נכון במסכת פה אף, כגון N95. 2. אין ביכולתי להעריך את סיכויי ההדבקה בנגיף במהלך שהות של חולה/נשא במטוס דו-מושבי. 3. אינני מכיר מקרים מוכחים של הדבקה במקלחת במהלך תרחיש כמו זה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

28/08/2020 | 14:41 | מאת: ענר

שלום דוקטור תודה על תשובתך שבזכותה יצאתי פעם ראשונה מהבית ופגשתי חבר בחוץ. אני מתגעגע לקורס טיס האזרחי. האם לא תוכל לכתוב שסיכויי ההדבקה במטוס דו מושבי אם שני הצדדים עם מסכה נמוכים?

שלום ענר, אין ביכולתי להעריך את סיכויי ההדבקה בנגיף במהלך שהות של חולה/נשא במטוס דו-מושבי, אך גם אינני מכיר מקרה של הדבקה מוכחת שקרה בדרך זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות