הדבקות אפשרית מחולה שהבריא מגע קרוב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/08/2020 | 14:37 | מאת: אוהד

שומר עם מסכה n95, ברגע של פזיזות. בחנות מוכר שהיה לפני 9 שבועות חולה וודאי בקורונה. והבריא הביא לי בפתאומיות מוצר כביסה הסתובבתי נתן לי להריח את הפקק, בטעות הורדתי את המסיכה מעט והרחתי. ואז בעצם הבנתי ששניה לפני הוא הריח את הפקק. גם קירבה לידו 20 סמ. גם הפקק גם ההרחה. בקצור נופלים. שאלתי האם אדם שהיה חולה במרחק זמן של 9 שבועות ועמד לידי, ללא מסכה , יכול להיות מדבק או להיפך בגלל שהיה חולה הסיכוי להדבק ממנו אפסי. ממה שהבנתי הסיכוי נמוך מאוד,שהוא ידביק משהו ובמיוחד במצב שתארתי. אכן כך? או יש מה לדאוג. ?

שלום אוהד, אכן, הסיכוי שהאדם המתואר בשאלתך (שחלה בוודאות ב'קורונה' לפני 9 שבועות) הוא עדיין מדבק נחשב כנמוך מאד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות