הדבקה דרך עור ודם - סיכויים להידבק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/08/2020 | 18:30 | מאת: אבי

שלום, אני קצת חרד לאחר מקרה שהיום קרה לי. ביצעתי טיפול לייזר המכשיר הוא מכשיר מפלסטיק שמפיץ חום בדרגה גבוהה. שאלתי היא כזו היה לי פצע יבש באיזור של החיבור בין הזרוע לרבע יד כתף והמכשיר פצע אותי שם כי החום פגע בפצע וממש דיממתי. אם אני יוצא מנקודת הנחה שלא בוצעה חיטוי למכשיר(לא ראיתי שהיה דם על המכשיר) באילו מחלות ניתן להידבק? קראתי שעגבת מדבקת מעור לעור השאלה אם על סמך מה שתיארתי יש סיכוי להידבק בעגבת? האם החום שהמכשיר מפיץ הורג את הוירוסים? ובמה עוד ניתן להידבק?

שלום אבי, הדבקה בעגבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

17/08/2020 | 19:19 | מאת: אבי

תודה על המענה המהיר ובכל זאת במה כן אפשר להידבק מהסיטואציה הזאת.? מחלות עור כלשהן/ מחלות אחרות שנחתכים ויורד דם?

17/08/2020 | 19:24 | מאת: אבי

בנוסף - לגבי העגבת גם אם נניח המכשיר נגע בטיפול שהיה לפני באדם עם נגע של עגבת- ואז נגע לי בעור וגם גרם לי לדמם לא ניתן להידבק? אשמח להסבר איך נדבקים רק במגע של עור לעור? אין סיכוי דרך חפצים משותפים שנגעו בנגע של עגבת?

אני לא מכיר הדבקה במחלה זיהומית כלשהי שאירעה במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך.

17/08/2020 | 19:47 | מאת: אבי

שוב תודה ושאלה אחרונה. אשמח להסבר איך נדבקים בעגבת רק במגע של עור לעור? אין סיכוי דרך חפצים משותפים שנגעו בנגע של עגבת ואז נוגעים בעור שלי?

שלום אבי, אני לא מכיר מקרה מוכח של הדבקה בעגבת שאירע במהלך מגע של חפץ כלשהו עם עור. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות