דם שניתז- שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/08/2020 | 00:06 | מאת: רחל

ד"ר שלום, המתנתי לבדיקה בבית החולים והאחות ניתקה צינור (כנראה של עירוי) שהיה בו דם, והדם ניתז על הרצפה וכנראה גם עליי כי עמדתי קרוב וזה היה סביבי, וגם כשהגעתי הביתה והורדתי את המכנסיים לכביסה היה לי כתם על היד. משום מה אף אחד לא טרח לנקות את הדם, כך שקרוב לוודאי שהוא נמצא גם על הנעליים כתוצאה מהליכה שם. אודה לדעתך המקצועית- 1. האם מהסיטואציה הנ"ל, כולל נגיעה בדם בזמן הורדת המכנסיים לכביסה, ייתכנו סיכוני הידבקות במחלות זיהומיות? 2. כיצד היית אתה מתנהג בסיטואציה כזו? או כיצד תמליץ להתנהג עם כניסה לבית עם הנעליים/ כביסה? האם הדטרגנטים מספיקים גם אתם לא ניתן לבצע הרתחה לכביסה? 3. האם לא אמור להיות פרוטוקול ניקיון במקרה כזה? נראה לי די סכנה לציבור.. תודה רבה מראש, רחל

שלום רחל, 1. הדבקה במחלה זיהומית כלשהי במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. 2. לו אני הייתי נקלע לסיטואציה דומה הייתי מכבס את בגדיי כרגיל וחוזר לשגרת חיי. 3. סביר שבבית החולים קיים פרוטוקול ניקוי המתאים למצבים כמו זה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

14/08/2020 | 07:07 | מאת: רחל

ד"ר הלפרין, ראשית תודה על תשובתך המהירה והאדיבה. גם אם מדובר ב 40/30 מעלות, חומרי הכביסה אמורים להשמיד את הנגיפים אם קיימים חלילה? האם יש לחטא את מכונת הכביסה לאחר מכן? מה לגבי הנעליים? היית מציע לחטא אותן? אגב, מצער שלא מיישמים את הפרוטוקול.. :(

שלום רחל, 1. במקרה המתואר בשאלתך- כביסה רגילה מספיקה ואין צורך לחטא את מכונת הכביסה לאחר מכן. 2. את סוליות הנעליים אפשר לנקות במטלית ספוגה באקונומיקה. הרבה בריאות אפי

16/08/2020 | 09:24 | מאת: רחל

שוב תודה רבה ד"ר. שטפתי ידיים אחרי הפעלת המכונה, כך שלדעתי גם הלחצן של הסבון והברז מזוהמים. כשצחצחתי שיניים כ-3 ימים אחרי (עקב דלקת חניכיים סובלת מדימומים רציניים בעת צחצוח), בהיסח הדעת, באותה יד שפתחתי את הברז הכנסתי מים לפה. אחר כך נבהלתי ושטפתי את הפה עם הסבון שהוזכר קודם, כך שיש כאן פעמיים של סיכון לזיהום להבנתי. מה דעתך? האם נדרש לעשות משהו? שוב, בתודה רבה מראש.

שלום רחל, הדבקה במחלה זיהומית כלשהי במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

16/08/2020 | 11:08 | מאת: רחל

תודה רבה ד"ר!

מנהל פורום מחלות זיהומיות