מספר שאלות בענייני הדבקה והדבקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/08/2020 | 20:34 | מאת: עדי

שחום דר הלפרין. אשנח למענה על מספר שאלות לאור מחקרים שונים וסותרים אם ניתן לומר היום ברמת ודאות גבוהה 1. כי ילדים סביב גילאי 3-5 סבירות ההדבקות שלהם קורונה (בחשיפה למאומת) קטנה יחסית? 2. וכן לגבי ילד שנדבק- האם סבירות ההדבקה שלו את הסביבה( שידסיק רת המשפחה שחיה איתו לדוגמא) נמוכה יותר? 3. האם זה מושפע באם לילד יש/אין תסמינים 4. האם החיסון העונתי השנה לשפעת אכן אמור למזער את הסבירות להדבק בקורונה או למזער את קושי המחלה למי שכן ידבק? או שאין ממש קשר בין השניים? תודה ובריאות לכולנו

שלום עדי, 3-1. הדעות עדיין חלוקות בכל הנוגע להדבקות ולהדבקה של ילדים. 4. קבלת חיסון נגד שפעת לא אמורה להשפיע על הסיכוי להידבק בנגיפי 'קורונה' (אבל ריחוק חברתי, שימוש נכון במסכת פה אף ושמירה על כללי ההגיינה אמורים למזער את הסיכוי הזה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות