שימוש רב פעמי במסכה כירורגית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2020 | 18:38 | מאת: יעקב

אם עטיתי מסכה במשך כמה שעות והסתובבתי בחוץ ובחנויות ונדבק אליה בצד החיצוני נגיף הקורונה, האם הסרת המסכה ושמירתה בבית במשך 3-4 ימים תחסל את הנגיף ואוכל להשתמש בה שוב?

שלום יעקב, אינני יכול לאשר או להמליץ על שימוש רב פעמי במסכה שנועדה לשימוש חד-פעמי. הרבה בריאות אפי

11/08/2020 | 04:52 | מאת: דוד

אפשר כיום לרכוש בישראל חבילה של 50 מסכות ב-20 שקל באחת מרשתות השיווק הגדולות, כלומר 40 אגורות למסכה. בנסיבות האלה, להבדיל מהמצב לפני כמה חודשים כאשר היה מחסור במסכות, אני חושב שהשאלה לא רלוונטית. בזמן מחסור אני הייתי מעדיף להמתין שבוע לפחות.

מנהל פורום מחלות זיהומיות