קורונה בישראל ובירדן: הבדל ענק. יש הסבר?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/07/2020 | 15:27 | מאת: דני

ירדן: אוכלוסיה כ 10 מיליון, מספר נדבקים בקורונה עד היום 1,169, מספר מתים מקורונה 10. ישראל: אוכלוסיה כ 9 מיליון, מספר נדבקים בקורונה 32,714, מספר מתים מקורונה 343. בתחלואה ובתמותה בישראל פי 30 מירדן. יש הסבר להבדל הענק הזה?

שלום דני, יש מדינות ר ב ו ת בעולם שבהן התחלואה והתמותה מ'קורונה' הן פחותות בהרבה מישראל (ולא מומלץ להאמין יותר מדי להתפארויות הריקות של ביבי בנושא). לדוגמה, באוגנדה, שם אני מתנדב כרופא בשלוש השנים האחרונות, חיים כ- 45 מליון תושבים, אובחנו עד כה פחות מ- 1000 חולים מבלי שאף אחד מהם נפטר. הסיבות האפשריות לכך זה כמות בדיקות שונה, דיווח שונה ובחלקו לא אמין (על חולים ונפטרים), אוכלוסיה שונה (עם רגישות שונה לנגיף), נגיף קצת שונה (מבחינת האלימות שלו), התנהגות שונה של ההנהגה (מבחינת פרסום הנחיות), התנהגות שונה של האוכלוסייה (מבחינת ציות להנחיות) ועוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות