האם המסכות יכולות לעצור נגיף המתפזר באירוסול?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/07/2020 | 23:49 | מאת: בני

אתמול פורסם שנגיף הקורונה יכול להתפזר באוויר לא רק בטיפות הנפלטות מהחולה אלא גם באירוסול לא טיפתי. אם זה נכון: מה הקוטר של נגיף הקורונה ומה הקוטר של החורים במסכה כרורגית רגילה ובמסכה N95? אם קוטר החור במסכה גדול משמעותית מקוטר הנגיף אז היעילות בעצירת נגיף אירוסולי היא נמוכה.

שלום בני, 1. במקור, מסכות כירורגיות לא אמורות לספק הגנה למשתמש בהן אלא לסובבים אותו. 2. גודל נגיף ה- SARS-CoV-2 הוא כ- 60-140 nm (בממוצע- 125). גודל החורים במסכות N95 תקניות הוא בין 100-300 nm. יחד עם זאת, בניסויים מבוקרים נמצא שהמסכות הללו חוסמות 95% מהנגיפים (ואפילו חלקיקים שהיו קטנים ממנו). הרבה בריאות אפי

08/07/2020 | 12:57 | מאת: בני

אם הבנתי נכון אז מסכה כירורגית סטנדרטית לא ממש יעילה בהגנה על המשתמש בה מפני הדבקה אירוסולית בנגיף הקורונה הקטן. מה גודל החורים במסכה זו?

שלום בני, זה לא קשור לגודל החורים. זה קשור בהעדר האטימה מסביב לשולי המסכה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות