קורונה גן ילדים וסבים וסבתות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/07/2020 | 23:35 | מאת: רונית

לאחרונה פורסמו מקרים של גננת בגן ילדים בחלתה בקורונה ונשלחו כל ילדי הגן לבדיקה מה קורה במקרה כזה לגבי הסבים והסבתות שניפגשו עם הנכדים ששהו באותו הגן של הגננת שחלתה האם זה מסוכן עבורם ? גם אם ניפגשו וחיבקו הנכדים בחוץ בגינה ולא בתוך בית? ומה עם אלה שכן ניפגשו בבית עם הנכדים אך ללא נשיקות רק חיבוקים? האם הסבים והסבתות צריכים גם לעבור בדיקה?

שלום רונית, כל אדם שבא במגע קרוב עם חולה/נשא 'קורונה' חייב בבידוד ומומלצת לו לבצע בדיקה לגילוי הנגיף בשלב מסוים של בידודו. חובה זו לא חלה על המגעים של המגעים. בכל מקרה של ספק יש להתקשר למוקד הארצי במספר 5400*. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות