פסאודומונס psudomonas

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/07/2020 | 13:55 | מאת: יעקב

(כתבתי לך כבר) היתי במגע פיזי עם אחד שיש לו את החידק יש לו בין השאר פצע גדול ליד העין 1 זה בהכרח מדבק? 2 יש דרך לבדוק אם נדבקתי? 3 א כ איך? 4 הוא חידק עמיד כי הבנתי שכן ומתשובותך שלא כי אמרת שיש אנטיביוטיקה 5 הוא יכול לעבור ללא טיפול? 6הוא מדבק ממשטחים שחולה נגע בהם?

שלום יעקב, 1. לא בהכרח. 2. לא. 3. כנ"ל. 4. לא בהכרח. 5. אם החיידק לא גורם לזיהום אז הוא גם לא צריך "לעבור". 6. הוא עשוי לעבור מאדם לאדם גם דרך משטחים. הרבה בריאות אפי

06/07/2020 | 16:08 | מאת: יעקב

אז איך יודעים על מישהו שיש לו את זה אם אי אפשר לבדוק?

06/07/2020 | 16:10 | מאת: יעקב

אם הוא לא גורם לזיהום זה אומר שהוא לא קיים או שהוא יכול לגרום מאוחר יותר בחיים זיהום? וא"כ מה יש לעשות כמניעה לזה?

06/07/2020 | 16:20 | מאת: יעקב

איך ומתי יודעים אם אין דרך לבדוק שמדובר בו בשביל לתת אנטיביוטיקה מתאימה? מה זה אומר שהוא מזהם מה התסמינים שלו?

שלום יעקב, אצל רובנו, ואולי כולנו, נמצא חיידק ה'פסוידומונאס' בגוף, בד"כ רק במעיים. במהלך רוב חיינו הוא לא גורם לנו לזיהומים כלשהם וחי אתנו בשלום. הרבה בריאות אפי

06/07/2020 | 18:45 | מאת: יעקב

1 תודה רבה רבה על המענה המהיר והפעיל זה ממש עוזר לי 2 אני יגיד לך למה אני בסטרס ופחד כי הייתי עם חולה כזה בבית חולים ולא ידעתי שהבידוד מגע בא לומר לי להזהר מלהדבק וחשבתי שאני צריך להזהר לא להדביק אותו אז לא נשמרתי ממנו ונגעתי בו מידי פעם עד שבאה אחות אחת ושאלה אתה לא מפחד והסבירה לי שכל המיגון זה בשבילהם שלא ידבקו הם לכן אני בלחץ ולפי מה שאני מבין ממך זה לא כזה ביג דיל אז למה כל כך מקפידים בבית חולים על זה בידוד מגע כפפות כפולות חלוק מיוחד? 3 איך תכל'ס מזהים את החידק 4 מה אמור להדליק נורה אדומה שמשהו לא בסדר? ושוב תודה רבה וסליחה על החפירה אני פשוט ממש לחוץ

שלום יעקב, 1. בבית חולים שוכבים חולים חולים, ולכן נעשה מאמץ כדי שלא להעביר חיידקים מאחד לשני. 2. כשאדם סובל מזיהום חיידקי כלשהו לוקחים ממנו דגימות רלוונטיות לתרבית. למשל, ממי שסובל מדלקת ראות נלקח כיח, וממי שסובל מזיהום בכליות נלקח שתן. 3. 'משהו לא בסדר' זה כשישנם סימנים לתחלואה. הרבה בריאות אפי

06/07/2020 | 23:08 | מאת: יעקב

אז אני יכול להיות רגוע לחלוטין? ואני לא צריך לעשות כלום, לבדוק כלום? ולא לפחד מלהדביק? ושוב תודה על הפורום העוזר הזה והמענה המהיר והיעיל.

לו אני הייתי נקלע למצב דומה לא הייתי טורח להיבדק וחוזר לשגרת חיי

07/07/2020 | 07:08 | מאת: יעקב

אוקי ממש תודה והרבה בריאות

מנהל פורום מחלות זיהומיות