שאלה לרופא בבקשה- לחוצה קצת.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/06/2020 | 21:02 | מאת: רוית

שלום דר', בכיתתה של בתי, התגלתה תלמידה חולת קורונה. זו תלמידה שלומדת איתה מתמטיקה והייתה איתה יומיים בלבד. בשאר הימים לא שלחתי את בתי לבית הספר. השיעור התנהל עם מסיכה, חלונות פתוחים. בתי ישבה בשולחן האחרון והתלמידה החולה ישבה בשולחנות הראשונים. לא היה מגע בין שתיהן כלל. מה הסיכוי להדבקה במקרה הנ"ל? הבת שלי בבידוד ועברו מאז כבר 8 ימים. כמובן שהיא תשלים את הבידוד. האם יש טעם לבצע בדיקת קורונה או שאפשר להמתין לסיום הבידוד? אני מבינה שהבדיקות לא מדוייקות כלל ואני חוששת שהיא תצא "חיובי שגוי". מה דעתך? אשמח לתשובתך וסליחה על אורך השאלה.

שלום רוית, 1. קיים סיכוי מסוים להדבקה אך אינני יכול לכמת אותו. 2. אני בעד ביצוע בדיקת 'קורונה' לבתך. הסיכוי לקבלת תוצאה 'חיובית כוזבת' נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות