השפעת סוג הדם על תחלואה בקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/06/2020 | 21:52 | מאת: עופר

לפני כמה ימים פורסם מחקר שלפיו אנשים עם סוג דם A נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות במחלת ריאות קשה בהשוואה לאלו עם סוגי דם אחרים. לעומת זאת בעלי סוג דם O חולים פחות במחלת ריאות קשה בהשוואה לקבוצות דם אחרות. איך סוג הדם משפיע על חומרת המחלה?

שלום עופר, במחקר חדש שפורסם לאחרונה נראה שאנשים בעלי סוג דם O מוגנים יותר מתחלואה קשה בנגיף ה'קורונה' החדש (לעומת בעלי סוג דם A או B או AB), ובעלי סוג דם A נמצאים בסיכון הגבוה ביותר לפתח תחלואה כזאת. הרבה בריאות אפי

13/06/2020 | 12:24 | מאת: עופר

הנתונים מהפרסום המדעי ידועים לי. השאלה ששאלתי מתייחסת למנגנון הביולוגי, כלומר מדוע סוג דם O מגן וסוג דם A עושה את ההיפך.

שלום עופר, אולי זה בגלל שינויים גנטיים (single-nucleotide polymorphisms) שנמצאים בכרומוזום 9 האחראי גם על סוגי הדם... ואולי זה משהו אחר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות