אנטיביוטיקה לטיפול בקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2020 | 21:32 | מאת: עדי

שלום דר הלפרין. האם במצבים קשים/מורכבים מטפלים בחולי קורונה באנטיביוטיקה מסוג פניצילין? שואלת היות ובעלי ו2 הילדים שלי(בן 4 ובת 3) אלרגיים לפנצילין.. במידה וחלילה ידבקו ויזדקקו לטיפול.. האם העובדה שלא יוכלו להיות מטופלים בפניצילין מורידה את יעילות הטיפול בקורונה ומציבה אותם חלילה במצב מסוכן יותר? תודה

שלום עדי, אם וכאשר חולי 'קורונה' מפתחים סיבוכים מסוימים (כגון זיהומיים חיידקיים משניים) הם עשויים לקבל טיפול אנטיביוטי. חלק מהאנטביוטיקות האלו עשויות להיות נגזרות של פניצילין, אך קיימות אלטרנטיבות רבות וטובות שאינן נמנות על משפחת הפניצילינים, ואלו עומדות לרשות אותם נשים הסובלים מאלרגיה לתרופה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות