עגבת חוזרת שאלה ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/05/2020 | 13:53 | מאת: מוני

היי אני זכר בן 40 ב 2017 קבלתי כיב באיבר המין מסתבר שזה היה עגבת וטופלתי בזריקות פנצילין בבדיקות אחרי זה VDRL יצא שלילי ב מאי שנה שעברה עשיתי שוב בדיקות היות והופיעה לי פריחה ונשירה שיער VDRL יצא1:16 שוב עגבת הרופא המליץ כדור קוזטיזןן במינון הולך ויורד ו 2 זריקות אחת בכל ישבן ואחרי שבוע שוב 2 זריקות אחת בכל ישבן בבדיקות בינרואר האחרון VDRL יצא 1:2 ונאמר לי שהעגבת עברה עכשיו עשיתי שוב בדיקות VDRL 1:4 עלה במעט יכול להיות שהטיפול הקודם כשל ? אן שמא נדבקתי שוב ? מה עושים הפעם אין לי סימפטומים

שלום מוני, שלוש אפשרויות: 1. יכול להיות שהטיפול הקודם כשל. 2. כיוון שאין הבדל משמעותי בין תוצאה של 1:2 ל- 1:4 (אך יש הבדל משמעותי בין שתי תוצאות אלו לבין 1:16) יכול להיות שהוא גם הצליח. 3. ייתכן שנדבקת שוב בעגבת. המלצתי- המשך מעקב רופא/ת המשפחה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות