האם יש סיכוי גבוה להידבק בקורונה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/04/2020 | 09:50 | מאת: נינה

שלום רב, באתי למרפאה לצורך בדיקה. הרופא היה עם מסכה וגם אני. באיזשהו שלב הרגשתי רע ועמדתי ליד חלון פתוח והורדתי לכמה שניות את המסכה. הרופא לא היה קרוב. החלון לא היה לגמרי פתוח וגם עבד מיזוג אויר. האם ניתן להידבק ככה בקורונה? מהרופא או ממערכת האיוורור שבכל זאת נשמתי את האוויר שלה? מדובר בבניין משרדים גדול עם הרבה מרפאות ואני מניחה שיש שם מערכת איוורור משותפת. ושאלה נוספת לגבי מסכות עם שסתום. הבנתי שהוא לא מונע הדבקה של הסביבה אבל השאלה האם זה מגן על מי ששם את המסכה? הרי יש חורים בשסתום. תודה רבה

שלום נינה, 1. שימוש נכון במסכת פה-אף (עם או בלי שסתום) מצמצם את סיכויי ההדבקה של החובש אותה בנגיף ה'קורונה'. 2. נראה לי שסיכויי ההדבקה שלך בנגיף זה במהלך האירוע המתואר בשאלתך הם נמוכים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות