בדיקת IgG לקורונה -האם אמינה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/04/2020 | 16:43 | מאת: יורם

לאחרונה מרבים לשבח את הבדיקה הסרולוגית שלפיה אם מגלים IgG לקורונה אז הנבדק חלה בקורונה והחלים. האם לא יתכן מצב שלמרות גילוי הנוגדנים ה'מחלים' עדיין נושא את הנגיף בגופו (במערכת הנשימה, במערכת העיכול, בדם ועוד) ועלול להדביק אחרים?

שלום יורם, סביר שהבדיקה הסרולוגית היא אמינה, אבל בהחלט ייתכן שאדם שיש לו IgG חיובי לנגיף ה'קורונה' החדש עדיין נושא את הנגיף בגופו ועשוי להדביק את הסובבים אותו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות