ניקוי דברים נגד הקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/04/2020 | 19:29 | מאת: דנה

רציתי לדעת יש לי ריב גדול עם בעלי לגביי דברים מהסופר נביעות שישיה הוא אומר שלא צריך לנקות כי אנחנו קונים כמויות גדולות כמו חלב טונה ביצים ואני מתעקשת כן לנקות הוא אומר שהוא יוצא מדעתו מהסטריליות שלי שנשים במקרר כמו שזה מה דעתך כי זה הרבה מוצרים גם מעדנים וקופסות ביצים יש לנו הרבה ילדים שיהיו בריאים ועוד משהו כמה זמן שורד הקורונה על בקבוקי פלסטיק קרונים גלידות באריז הוהאם במקרר זה יכול להרוג את החיידקים בקיצור דר מבקשת עזרה

שלום דנה, 1. אני ממליץ שתפסיקי לריב עם בעלך על הנושא. 2. אפשר לנקות ואפשר גם שלא. אני אישית לא מנקה. אם את רוצה בכל זאת לנקות- את יכולה לעשות זאת בעזרת מטליות אלכוהול 70%. ביצים אפשר גם לשטוף במים פושרים וסבון. 3. אינני מכיר מחקר שבדק את השרדות נגיף ה'קורונה' החדש במקרר (אבל ידוע שנגיפי 'קורונה' אחרים יכולים לשרוד שם זמן ממושך). הרבה בריאות אפי

03/04/2020 | 19:31 | מאת: ח

דנה בהמשך לדברי הד"ר רצוי שתביני שהנגיף הוא נשימתי כלומר הוא לא עובר דרך העור. לכן גם אם נגעת במשטח עם קורונה את לא תדבקי כל עוד לא דחפת את היד לפה לאף או לעין. לצורך העניין מוצרים מהסופר: כמה קורונה יכולה להיות עליהם? טביעת אצבע של מישהו? אז כן את יכולה לנקות הכל ואת יכולה שלא. למשל שקיות פסטה וקטניות וכו' את פותחת ואח"כ שוטפת ידיים. קופסאות שימורים?- אני תמיד בלי קשר לקורונה מסבנת את המכסה במים וסבון מתחת לברז בגלל אבק ושאר ירקות.. ביצים לא נכון!!! אסור לשטוף ביצים!!! הביצה היא לא אטומה ואת מכניסה לתוכה חיידקים שהיו על הקליפה ואולי שאריות צואה. בקיצור לא צריך להיות סטרילים כל כך בעינייני האוכל. אגב יש אתר ארגון הבריאות העולמי מוזמנת לקרוא שם המלצות וגם באתר משרד הבריאות.

מנהל פורום מחלות זיהומיות