האם בדיקת מי שפיר יכולה להדביק עובר בקורונה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2020 | 22:59 | מאת: הריונית

שלום רב, לפני כמה ימים כתבתי כאן שאני בהיריון שבוע 16 ופתאום הופיע לי כאב גרון חזק ונזלת. הכאב נמשך 3 ימים ובנתיים נעלם, נזלת עדיין יש קצת. אין חום. ציינתי גם שאיננו יוצאים מהבית כל המשפחה בכלל ומחטאים את כל המשלוחים שאנחנו מקבלים. לשאלתי עוד כמה ימים אני מוזמנת לבדיקת מי שפיר. האם חס וחלילה אם אני נשאית של קורונה בדיקת מי השפיר יכולה להדביק את העובר? כלומר כמו שיש מחלות שבדיקת מי שפיר מדביקה את העובר ככה זה גם יכול להיות עם קורונה. האם קורונה מדבקת דרך דם או רק דרך רוק והפרשות? אודה מאוד על תשובתך אני בהתלבטות נוראית.

שלום הריונית, אינני מכיר הדבקה של עובר כלשהו בנגיף ה'קורונה' החדש שהתרחשה במהלך בדיקת מי שפיר. הרבה בריאות אפי

01/04/2020 | 00:02 | מאת: הריונית

אני מבינה שאין מחקרים כי זה וירוס חדש. אבל האם הגיוני שהוא ידביק את העובר בגלל המחט שמוחדרת? יש מחלות שמדבקות כמו hiv ויש מחלות שלא. האם לפי אופי הנגיף הגיוני שהוא יעבור בצורה כזאת או לא? גם שאלתי האם הוירוס הזה מדבק דרך דם או רק דרך הפרשות? מאוד אודה לתשובה, עלי לקבל החלטה שאין שום מחקר או ידע בנושא.

שלום הריונית, 1. נגיף ה'קורונה' החדש עשוי להימצא בדם אצל חולים קשים, אך לא אצל נשאים. 2. הדבקה של העובר בנגיף זה במהלך בדיקת מי שפיר איננה הגיונית. הרבה בריאות אפי

01/04/2020 | 09:46 | מאת: הריונית

תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות