נגעים באיבר מין עקב HPV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2020 | 01:10 | מאת: לפ

שלום דר׳, אני גבר נשוי וככה״נ נדבקתי מאישתי ב HPV שהיה לה בעבר הרחוק אך התוצאות היו שליליות כבר כמה שנים. הופיעו אצלי נגעים באיבר המין ורופא העור שלח אותי לטיפול בלייזר. קראתי שישנם עוד מספר טיפולים מלבד לייזר (גם לא ידוע לי איזה לייזר יש לדר׳ שכטר אדוארדו CO2 או PDL), אך רופא העור אמר שמכיוון שיש ״הרבה״ נגעים, אז רק לייזר. האם אין טיפול יעיל יותר מאשר טיפול זה הכרוך בתקופת החלמה לא נעימה? קראתי לגבי טיפול פוטודינמי שיכול להיות תחליף ראוי גם או משחות למיניהן. האם אפשר להתעקש על טיפול אחר? כמו-כן, הבנתי שלאישתי, הוירוס הרבה יותר מסוכן אבל תור לגניקולוג לוקח לפחות חודש, האם יש צורך דחוף לפגישה עם הגניקולוג?

שלום לפ, 1. על יבלות שנגרמות ע"י נגיף הפאפילומה ועל הטיפולים שקיימים כנגדו תוכל לקרוא באתרים רבים, למשל -https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%A3_%D7%94%D7%A4%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%94_%D7%94%D7%90%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%99_-_Human_Papilloma_Virus או אפילו ב- https://www.maariv.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=M&0r9VQ=IIHD 2. בחירת הטיפול צריכה להיות שלך, בליווי הרופא/ה שלך. 3. אין בידי מספיק מידע כדי להחליט כמה דחוף לאשתך להיבדק ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

31/03/2020 | 10:55 | מאת: לפ

מה לגבי טיפול טיפול פוטודינמי? מה היעילות שלו?

שלום לפ, הנושא לא מוכר לי מספיק. נסה להפנות את שאלתך בנידון לפורום של רופא/ת עור. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות