בקשר לבידוד בחשד להתפתחות קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2020 | 15:19 | מאת: דורית

שלום ד"ר. אם אדם שחזר מחו"ל לבידוד ביתי מפתח קורונה במהלך הבידוד - אך ללא סימפטומים - כעבור 14 יום הוא יוצא מהבידוד - ללא סימפטומים אך חולה. כך הוא יכול להדביק אחרים. אם כן, איזה ערך יש לבידוד וכיצד ניתן להישמר מפני אותם חולים אסימפטומטיים? במיוחד כשמדובר באישה בת תשעים כמעט, הסובל מסוכרת (על אינסולין) ולחץ דם? היא אמנם לא יוצאת מהבית במצב זה אך גרה יחד עם משפחתה - ובני משפחתה נאלצים לצאת מדי פעם לקניות וסידורים רפואיים. היא סובלת מדמציה אך צמאה לחברה אינה מסוגלת להעסיק את עצמה ואף לא לדאוג לעצמה לארוחות כך שמגע עמה בלתי נמנע. איך ניתן לשמור עליה מפני הדבקות? תודה מראש

שלום דורית, 1. הדרך העיקרית שאותה בחר משרד הבריאות כדי להישמר מפני חולים אסימפטומתיים היא בידוד עצמי של האזרחים (ובפרט הקשישים) בבתים- על כל אי הנוחות הכרוכה בדבר. 2. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה של הזקנה המתוארת בשאלתך אפשר לנסות לדאוג לכך שרק אדם אחד יכנס אליה לביתה כדי לטפל בה, ושהלה יקפיד לשמור על כללי ההגיינה המומלצים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות