שיעול בחדר מדגות מצד שכן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2020 | 13:47 | מאת: מיקרוב

שלום ד"ר הלפרין לאחרונה דייר בבניין המגורים השתעל מספר פעמיים בחדר המדרגות.אני הייתי בדירתי. השאלות שלי הם" 1.האם זה אפשרי להידבק בגיף הקורונה נניח אם אני יוצא מהדירה לאחר זמן מסויים?ז"א קראתי שהנגיף מסוגל להסתובב באוויר זמן מסויים. 2.האם תיאורטית אפשר להידבק נניח אם הנגיף "שנמצא באוויר" נכנס לדירות דרך "הפתח התחתון של הדלת (ריצפה)? תודה

שלום מיקרוב, 1. אם אדם חולה 'קורונה' משתעל בחדר המדרגות של הבנין בו אתה גר, הוא עשוי להתיז רוק עם נגיף על משטחים שונים, כגון מעקות וידיות. נגיעה בהם עשויה להוביל להדבקה. 2. אכן, עשוי להיווצר גם תרסיס ('ארוסול') המכיל את הנגיף אך לא ברור כמה זמן הוא מתקיים בתנאי שטח. בכל מקרה, הרבה פחות סביר שתרסיס כזה יחדור לדירה שלך מבעד לפתח התחתון של הדלת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות