חנות למוצרי מזון וחשש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2020 | 11:29 | מאת: איש לא חשוב

שלום ד"ר הלפרין קניתי אוכל בחנות למוצרי מזון ואדם זר לקח מוצר ממדף שהייתי בקירבתו.הוא השתעל קלות(חלף לידי). שאלותיי הם: (בבקשה התתייחס לכל שאלה) 1.מה הסיכוי להידבק בנגיף הקורונה באירוע זה? (בהנחה שהיה חולה) 2.האם צריכה להיות "חשיפה" משמעותית יותר בשביל להידבק? 3.האם "חוסר שאיפה" של אוויר מצד האדם "הבריא" מצמצם סבירות להדבקה?

שלום איש חשוב, 1. אין ביכולתי לכמת את סיכויי ההדבקה שלך בנגיף ה'קורונה' החדש במהלך האירוע המתואר בשאלתך. יש בו יותר מדי משתנים. 2. המונח "משמעותי" הוא סוביקטיבי. בכל מקרה, רק לאחר מחקרים מבוקרים במעבדה נוכל אולי לדעת, בעתיד, מהו המספר המינימאלי של נגיפי 'קורונה' הדרושים להדבקה. 3. סביר שאם אדם נמנע מלשאוף אירוסול' שנוצר בקרבתו ושהכיל נגיפי 'קורונה'- סיכויו לחלות הם נמוכים יותר (לעומת אדם שכן שאף), אך אין בידי מידע מוסמך על כך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות