שאלות כלליות על קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2020 | 07:05 | מאת: אדוה

שלום ד"ר אפרים, יש לי כמה שאלות לא בטוח אם יש ידע בנושא. 1. האם הקורונה או כל נגיפי המשפחה מועברים גם בדם ומוצריו? בצואה? 2. איך זה שעד עכשיו ארגון הבריאות הלאומי לא מצא את מקור ההדבקה בוודאות. הרי אם זה עטלף או כל בע"ח אחר יכל להפיק את הנגיף ממנו. 3.ככה נראית התפשטות טבעית של מגיפה? אם נניח זה היה נשק ביולוגי, במה היו שונים מאפיניה? 4.אתה חושב שמי שיצטרך ללכת לסופר ויהיה עם מסכה ( לא N95ׂׂ) עדיין יכול להידבק בנגיף, כלומר להימנע ממש? בריאות לכולם

שלום אדוה, 1. נגיפי ה'קורונה' עשויים להימצא בדמו של חולה ולכן גם לעבור דרך דם ומוצריו לאדם אחר. 2. הימצאותו של הנגיף בבעל חיים מסוים איננה מהווה עדות מספקת לכך שהוא מקור ההדבקה. יתכן שהוא עצמו נדבק מבני אדם או מבעל חיים אחר. 3. ככה נראית התפרצות של מגיפה במאה ה- 21. אינני מכיר עדות לכך שמקורה בנשק ביולוגי. 4. גם שימוש במסכת N95 וגם שימוש במסיכה כירורגית רגילה אינם מעניקים 100% הגנה מפני הדבקה במהלך מגע עם חולה. הרבה בריאות אפי

19/03/2020 | 13:13 | מאת: אדוה

תודה ד"ר על המענה המהיר והאדיב. בריאות

מנהל פורום מחלות זיהומיות