איך שומרים על סטריליות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2020 | 15:42 | מאת: אורנה

שלום, 1.רוב המוכרים סמרכולים סופר עם כפפות והם נוגעים במזון שמכניסים לנו לשקית. האם זה מסוכן? צריך לנקות אח"כ? 2. שטיפת ידיים -במים וסבון אכן מנקה את הנגיף מהיד? 3. אין לנו מדיח- לכל אחד כוס משלו אבל מה לגבי סכו"ם?? 4.חוץ ממרחק.. האם כשעולים במדרגות ובכלל חללים סגורים כמו סופר הקורונה גם באוויר או רק על משטחים ועוברת בנשימה? בריאות

שלום אורנה, 1. מומלץ לרחוץ ירקות ופרות במים. 2. שטיפת ידיים במים ובסבון במשך 60 שניות, לפי הנחיות משהב"ר, נחשבת כיעילה. 3. רחיצת כלים, כולל סכו"ם, במים חמים וסבון נחשבת כיעילה. 4. אם בחלל מסוים לא נמצא חולה 'קורונה', אין זה סביר שהנגיף יהיה באוויר שלו. יחד עם זאת, הוא עדיין עשוי להימצא על משטחים (כגון מעקה, ידית וכד') גם מספר ימים לאחר שהחולה עזב את המקום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות