הדבקה דרך אוכל וכלים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2020 | 01:56 | מאת: נינה

שלום רב רציתי לשאול לגבי הדבקה בין בני בית. אם בני בית אוכלים מאותם כלים אך הם נשטפים במדיח, שזה עם סבון ובסוף יש יבוש בטמפרטורה גבוהה כל שיוצאים אדים. האם זה הורג את הוירוס? ושאלה נוספת לגבי משלוחים של אוכל, עד כמה בטוח בימינו להזמין אוכל שהוכן במסעדה? לא ראיתי אזהרות לגבי זה אבל ההגיון אומר שאם זה שןרד על משטחים לצה שלא ישרוד על מזןן או על אריזה על המזון שמישהו נגע בה בעת ההכנה או האריזה? והאם חימום של אוכל כזה ממסעדה הןרג את הוירוס? תודה רבה

שלום נינה, 1. אפשר לאכול מכלי שנשטף היטב במים חמים ובסבון ואחר כך יובש בטמפרטורה גבוהה. 2. אין בידי מידע על בטיחות האוכל שהוזמן במשלוח ממסעדות שונות בארץ. 3. סביר שהנגיף ה'קורונה' החדש לא ישרוד חימום של אוכל בטמפרטורה גבוהה, אך גם בנושא זה אין בידי מספיק מידע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות