קורונה ועומס נגיפי האם יש הבדל במצבים השונים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2020 | 01:33 | מאת: נינה

שלום רב האם יש משמעות לעומס נגיפי במקרה של קורונה? ממה שמתואר בתקשורת זה נשמע שאפשר להידבק בכל מצב. האם נניח השתעל על מישהו בן אדם חולה והגיעו הרבה טיפות לעומת מעט טיפות משנה את הסיכוי להדבקה? או מצב שנשאים פחות מדבקים מאדם שיש לו תסמיני מחלה? במידה וכך הדבר, נשמע שגם המסכות הפשוטות של מנתחים שאומרים שאינן יעילות, יכולות להפחית את הסיכוי להחדבק מאשר להיות ללא מסכה כלל. האם הדבר הגיוני לדעתך? תודה רבה

שלום נינה, 1. סביר שיש משמעות לעומס הנגיפי של המדביק הפוטנציאלי. 2. סביר ששימוש נכון במסכת פה אף מפחית את סיכויי ההדבקה בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות