שיעור התמותה מהקורונה בקרב קשישים מאושפזים נמוך יותר מהצטננות?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2020 | 15:34 | מאת: יוני

מחקר השווה בין קשישים שאושפזו עקב הצטננות שנגרמה מנגיף Rhinovirus לבין קשישים שאושפזו עקב שפעת. הגיל הממוצע היה דומה (72-73). 33% מהמצוננים חלו בדלקת ריאות לעומת 28% מהמשופעים. תמותה לאחר 30 ו-60 ו-90 יום הייתה 7.1, 10 ו-11.7 בקרב המשופעים ו-9.6, 14.2 ו-17.2 בקרב המצוננים. https://www.mdpi.com/1422-0067/18/2/259 לשם השוואה, בנתונים הרשמיים שהסינים פרסמו על 45,000 המאושפזים הראשונים מהקורונה החדשה, נרשם אחוז תמותה של כ-14% בקרב בני 80 ומעלה. אז מה עלינו להסיק ממחקר זה בהקשר של הקורונה החדשה שכרגע המדיניות היא לאשפז את כל הנדבקים בה? האם ייתכן שנגיף הקורונה החדש אינו קטלני יותר בקרב קשישים בהשוואה לנגיפי השפעת וה-Rhinovirus הישנים והטובים?

שלום יוני, אני לא מסיק שום דבר מהמחקר המצוטט בשאלתך לגבי התחלואה והתמותה מנגיף ה'קורונה' החדש. הרבה בריאות אפי

25/02/2020 | 19:23 | מאת: מיקרוב

צריך גם לבדוק כמה מהקשישים שנפטרו מצינון או משפעת מתו למעשה מזיהומים שחטפו בבתי חולים. בישראל מתים מדי שנה כ 5,000 איש מזיהומים נרכשים בבתי חולים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות