נוגדנים לאדמת- הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2020 | 09:08 | מאת: נטע

שלום, אני בשבוע 21 להריוני. לפני שנה ושלושה ח' ביצעתי חיסון MMR בשתי מנות בשל תחילת עבודה במערכת הבריאות. 1. בתחילת ההריון זה ביצעתי בדיקת דם ל- Rubella IgG. התוצאה: 23.7. לפי ההסבר בבדיקה ערך זה אינו נחשב למחוסן. איך זה מסתדר עם העובדה שחוסנתי? האם אני נחשבת מחוסנת נגד הנגיף או לא? 2. בתי שקיבלה אתמול חיסון זה במסגרת החינוכית שלה, אינה מסכנת את העובר שברחמי? מותר לי להתקרב אליה, כולל מגע פיזי? תודה רבה!

שלום נטע, 1. כל אדם מיצר כמות שונה של נוגדנים בתגובה לקבלת חיסון. 2. אכן, רמת נוגדנים של 23.7 כנגד אדמת איננה נחשבת כרצויה לפני כניסה להריון, אך סביר שהחיסונים שקיבלת לפני כשנה ושלושה חודשים יגנו עלייך מפני הדבקות במחלה זו במהלך הריונך העכשווי. 3. כמו כן, אין זה סביר שתדבקי בנגיפי האדמת המוחלשים מהחיסון המשולש שבתך קיבלה אתמול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות