שאלה לגבי MRSA......

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/02/2020 | 00:21 | מאת: יעל

שלום ד"ר הלפרין, קראתי בויקיפדיה על MRSA שכתוב: " על פי פרסומים עדכניים יותר (2007) נראה כי חיידקים אלו יצאו מבתי החולים והם מתפתחים גם במקומות צפופים המאופיינים בהיגיינה בעייתית, כגון בגני ילדים, בתי ספר ומחנות צבאיים." האם זה הגיוני שזה נמצא במקומות אלו כמו גני ילדים, ואם כן מה זה אומר לגבי כניסה/עבודה במקומות כאלו?

שלום יעל, חיידקי MRSA עשויים להימצא בכל מקום, כולל בגני ילדים. המשמעות היא שמי שנכנס למקום כזה (כולל גן ילדים) או עובד בו עשוי להידבק גם בחיידקים אלו (כמו ברבים אחרים). הרבה בריאות אפי

24/02/2020 | 13:32 | מאת: יעל

אבל אלו חיידקים שדורשים בידוד מגע

שלום יעל, אכן, יש מוסדות בריאות שבהם נהוג לבודד חולים הסובלים מזיהומים שנגרמו ע"י MRSA או שנמצאים כנשאים של חיידק זה. הרבה בריאות אפי

24/02/2020 | 17:41 | מאת: יעל

אני מתכוונת איך ייתכן שחיידק זה עלול להיות מצוי בגנים אם הוא דורש בידוד מגע?? יכול להיות שזה לא אותו אחד שעמיד לאנטיביוטיקה?

שלום יעל, גם נגיף ה'קורונה' החדש דורש בידוד והוא נמצא במקומות ציבוריים רבים בסין ובמדינות אחרות. זה המצב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות