לימפוגרנולומה כלמדיה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2020 | 17:49 | מאת: אושרה

דר' ערב טוב ברצוני לדעת מה הבדיקה המדוייקת על מנת לדעת האם אין לימפוגרנולומה ונראום/בובו טרופי האם סרולוגיה בדם אמינה האם אס טי די בשתן או בנרתיק בשיטת pcr יותר אמינה? לפני השנתיים היה לי גרד עז בנרתיק ובפי הטבעת וכיב פצעון קטן ליד איבר המין שלא כאב ועבר אחרי חודשיים וגם הגרודים יש לציין שעגבת נשלל וגם הגרודים אבל כן היה נפיחות של המפשעות ושל הנרתיק וכאב שהיה מלווה הגאד ונפיחות יש לי כבר תקופה הפרשות וגינליות לא נעימות מספר פעמים שהאסטי די בשתן ובנרתיק תקין אבל זה הדברהיחיד אני חושדת בו עד כמה הדבר נפוץ הכלמדיה הזאת נפוצה ? ומה דרכי ההדבקה ממנה חוץ מיחסי מין ? האם הכביסה יכולה לעבור לשאר בני המשפחה תחתונים שכובסו ביחד מודה לך מקרה הלב

שלום אושרה, 1. תסמיני המחלה המתוארים בשאלתך אינם אופיניים ל- Lymphogranuloma venereum. 2. המחלה איננה נחשבת כמאד שכיחה בארץ. 3. אינני מכיר דרכים סבירות שבהן עוברת המחלה מאדם לאדם למעט יחסי מין. 4. תוכלי לקרוא על המחלה באתרים רבים, למשל - https://infodoc.co.il/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%95%D6%B5%D7%A0%D6%B5%D7%A8%D6%B5%D7%90%D7%95%D6%BC%D7%9D-lgt-ropical-bubo/ הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות