עגבת חוזרת עזרה בפענוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2020 | 09:47 | מאת: מוני טל

היי בתחילת 2017חיליתי בעגבת בחול ככל הנראה הופיע לי כיב באזור שק האשכים והרופא אפיין את זה כעגבת קבלתי בחול זריקות פניצילין .חזרתי לארץ בבדיקות יצא עגבת חיובי vdrl שלילי וtpha ידוע כחיובי. נאמר לי שהמחלה עברה. כעבור חצי שנה עשיתי שוב בדיקות התוצאות היו זהות במאי 2019הופיעה לי פריחה ורופא העור חשש שזו עגבת שינונית ואכן זה מה שקרה. הבדיקות הראו. עגבת חיובי tpha ידוע כחיובי וvdrl1:16. טופלתי בזריקת פניצילין בכל צד של בטוסיק 600אלף יחידות בכל צד אם אני לא טועה וכעבור שבוע אותו דבר ובין לבין לקחתי קורטיזון במינון הולך ויורד כיום כעבור חצי שנה שוב עשיתי בדיקות. עגבת מופיע חיובי הבנתי שתמיד יופיע. Tpha ידוע כחיובי. וvdrl 1:2. האם ה1:2 אומר שהעגבת לא עברה ?? כי הרי אחרי שקיבלתי את הרכבת בפעם הראשונה וטופלתי הvdrl יצא שלילי מדוע כעת יצא חיובי 1:2 ? האם לא טופלתי כראוי? האם אני מדבק ? מה עושים. תודה

שלום מוטי, לאחר טיפול מוצלח בעגבת ה- VDRL הופך מחיובי לשלילי בהדרגה. מעבר מ- 1:16 ל- 1:2 במהלך 8 חודשים מבטא קצב ירידה הגיוני, ואם אמנם הטיפול שקיבלת היה מוצלח סביר שה- VDRL יהפוך לשלילי בתוך מספר חודשים. הרבה בריאות אפי

09/02/2020 | 10:22 | מאת: מוטי

תודה על התשובה המהירה. חששתי שמשהו לא בסדר כי בפעם הראשונה מייד אחרי הטיפול הבדיקה הראתה vdrl שלילי. אז מוזר היה לי שהפעם לא. במידה וזה לא ירד לשלילי חס ושלום אז הטיפול לא הועיל? ואני אצטרך לקבל שוב זריקות ? תודה

אם ה- VDRL לא יעלם בעוד שנה תפנה אלי שוב

09/02/2020 | 10:40 | מאת: מוטי

תודה רבה. קצת קשה לדעת אם המחלה עברה ואם חס וחלילה תהיה הדבקה נוספת אז הערכים יעלו ? ואז צריך עוד פעם טיפול. איך אפשר לדעת אם בפרק הזמן עד הvdrl יהיה שלילי לא תהיה הדבקה חוזרת. הרי תמיד התוצאות תראנה שהעגבת חיובית גם אם היא לא פעילה : הסתבכתי

שלום מוטי, אם תדבק שוב בעגבת סביר שערכי ה- VDRL יעלו שוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות