שאלה בקשר לתגובה שלך בבקשה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/02/2020 | 09:28 | מאת: מיכאל

בתגובה לשאלה שלי כתבת - "לאחר לקיחת דם מחולה לצורך ביצוע בדיקה ל- HIV יש להפריד את התאים מהנוזל שבתוך המבחנה בתוך מספר שעות כדי למנוע תמס דם ('המוליזה'). אם הדבר לא נעשה כהלכה התוצאה עשויה להיות שגויה." השאלה שלי מה הסיבה שברוב ערכות הבדיקה לאיידס הביתיות שמזמינים מהאינטרנט רשום רק לטפטף את הדם לתוך איזה מקום בערכה ולהוסיף כמה טיפות של איזה נוזל ולא רשום שצריך להפריד את התאים מהנוזל כמו שרשמת בתגובה? תודה מראש.

שלום מיכאל, קיימים סוגים שונים של בדיקות ל- HIV. התשובה שקיבלת, בתגובה לשאלתך הראשונה, מתייחסת לבדיקת הנגיף בדם שמוכנס למבחנה. בנוגע לבדיקות אחרות, כמו זו המתוארת בשאלתך העכשווית, כמובן שאין צורך להפריד את הדם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות