בדיקת קומבו שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/02/2020 | 17:22 | מאת: גלית 2

שלום דר'. אתה מאוד עוזר לי בתשובותיך ולכן אני מרגישה נוח לשאול אותך. הבנתי שאצל חולי טרשת נפוצה, בדיקת קומבו נותנת תוצאה מהימנה. מה זה אומר "היפוך נוגדנים"? זה מושג ששמעתי לאחרונה בהקשר של הבדיקה לחולי טרשת ולא ממש הבנתי. אשמח אם תוכל לשפוך מעט אור על כך. האם זה מה שמבטיח תוצאה מהימנה גם לחולים לאחר 29 ימים? תודה רבה.

שלום גלית, 1. המונח "היפוך נוגדנים" בטרשת נפוצה איננו מוכר לי. נסי להפנות את שאלתך בנידון לרופא/ה נוירולוג/ית. 2. לפי מיטב ידיעתי בדיקת ה'קומבו' לאבחון HIV נחשבת כאמינה למדי לאחר 29 יום גם בחולי טרשת נפוצה. הרבה בריאות אפי

06/02/2020 | 20:55 | מאת: גלית 2

תודה רבה דר' הלפרין היקר. סןף שבוע נעים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות